VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Pescuit ilegal pe râul Răut și Ichel: patru persoane sancționate

Inspectorii de mediu din cadrul Inspecției pentru Protecția Mediului Criuleni au întreprins două razii de contracarare a pescuitului ilicit și verificare a neadmiterii construcțiilor barajelor pe râurile Răut și Ichel de pe teritoriul raionului Criuleni.

Potrivit inspectorilor de mediu, în cadrul raziilor au fost verificați 24 de pescari amatori, patru fiind sancționați pentru pescuitul cu unelte interzise conform art. 114, alin. 1 din Codul contravențional al Republicii Moldova, suma amenzilor fiind de 2.400 de lei.

De asemenea, au fost ridicate două plase fără stăpân cu o lungime totală de 60 de metri.

Pentru nerespectarea dimensiunilor și regimului de protecție a zonelor de protecție a apelor râurilor, a fost sancționată o persoană juridică din localitatea Porumbeni, conform art. 109, alin. 4 din Codul contravențional al Republicii Moldova, cu o amendă în mărime de 3.000 de lei.

„Inspectoratul pentru Protecția Mediului își continuă eforturile pentru a proteja ecosistemele acvatice și pentru a descuraja astfel de activități ilegale, care pun în pericol biodiversitatea și echilibrul natural al resurselor de apă.

Publicul este îndemnat să respecte normele de mediu și să raporteze orice activități suspecte legate de pescuitul ilegal”, mai anunță inspectorii de mediu.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.