VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cinci microbuze școlare au fost donate de Guvernul României în raionul Sîngerei

Cinci microbuze școlare donate de Guvernul României au fost distribuite în raionul Sîngerei prin Acordul privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în valoare de 100 de milioane de euro. Despre asta a anunțat ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu.

În 2022, Guvernele Republicii Moldova și României, au semnat Acordul privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza donației din partea României.

Ajutorul financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de lei este destinat pentru implementarea proiectelor în sectoare cheie ale R. Moldova, pentru o perioadă de șapte ani. 

În baza Acordului, România și R. Moldova își vor dezvolta cooperarea în următoarele domenii: sectorul energetic, infrastructura de transport, protecția mediului și combaterea schimbărilor climatice, lucrări publice și infrastructură, susținerea întreprinderilor mici și mijlocii, reforma administrației publice, afaceri interne, sănătate, educație, cultură și patrimoniu, cercetare și turism.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.