VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Întreprinderea Silvică Chișinău își propune să planteze 200 de hectare de pădure în toamna aceasta

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu a informat marți, 24 septembrie, că întreprinderea Silvică Chișinău și-a propus ca obiectiv plantarea a 200 de hectare de pădure în această toamnă. Lazarencu consideră „un progres notabil în comparație cu anul 2022” când s-au plantat doar 23 de hectare.

„Acest obiectiv face parte din eforturile naționale de extindere a suprafețelor împădurite, esențiale pentru combaterea schimbărilor climatice și protecția mediului”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Mediului.

Ministrul Lazarencu a apreciat eforturile Întreprinderii Silvice în administrarea fondului forestier și a subliniat necesitatea unor măsuri concrete pentru accelerarea extinderii suprafețelor împădurite.

„Protejarea fondului silvic rămâne o prioritate majoră, iar autoritățile sunt pregătite să ofere suportul necesar pentru a asigura gestionarea corectă și sustenabilă a pădurilor din țară”, susține Lazarencu.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.