VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ultimii trei aspiranți la șefia țării, înregistrați în cursă

La alegerile prezidențiale din 20 octombrie vor concura 11 candidați. Astăzi, Comisia Electorală Centrală a înregistrat ultimii trei aspiranți la fotoliul de președinte. Este vorba despre ex-procurorul Victoria Furtună, jurnalista Natalia Morari și fostul ministru de externe, Tudor Ulianovschi, transmite IPN.

Victoria Furtună, desemnată de un grup de cetățeni, a prezentat la CEC peste 22 de mii de semnături, dintre care aproape 16 400 au fost declarate valabile. Astfel, aceasta s-a încadrat în numărul minim de 15 mii de semnături pe care trebuie să le prezinte fiecare candidat.

În cazul Nataliei Morari, desemnată de un grup de cetățeni, au fost prezentate 732 de liste de subscripție cu aproape 21 400 de semnături. În urma verificării autenticității datelor din 657 de liste cu 18 954 de semnături, 3744 au fost declarate nevalabile.

De la Tudor Ulianovschi, desemnat de un grup de cetățeni, CEC a recepționat 905 liste de subscripție cu 25 761 de semnături. După procesarea a peste 18 mii de semnături, 15 106 au fost declarate valabile.

Astăzi, Comisia i-a refuzat înregistrarea lui Munteanu, desemnat de Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, pe motiv că a prezentat insuficiente semnături valabile.

Anterior, CEC i-a înregistrat pe Alexandr Stoianoglo, desemnat de Partidul Socialiștilor, Maia Sandu, desemnată de Partidul Acțiune Solidaritate, Renato Usatîi, desemnat de Partidul Nostru, Vasile Tarlev, desemnat de Partidul pentru Viitorul Moldovei, Ion Chicu, desemnat de Partidul Consolidării și Dezvoltării, Irina Vlah, desemnată de un grup de cetățeni, Andrei Năstase, desemnat de un grup de cetățeni și Octavian Țîcu, desemnat de Blocul electoral „Împreună”.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.