VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În 2023, aproximativ 1900 de persoane au suferit intoxicații, cele mai multe fiind din cauza medicamentelor. Fiecare al patrulea pacient a fost copil

Anul trecut, în R. Moldova au fost înregistrate 1891 de cazuri de intoxicații, cele mai multe fiind provocate de medicamente, alcool, monxid de carbon, pesticide și produse chimice. Din numărul total de otrăviri, 42% au avut loc în rândul copiilor.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică anunță că cele mai multe cazuri, 45%, au fost provocate de administrarea medicamentelor în doze și forme farmaceutice greșite, care a provocat intoxicații în rândul a 845 de persoane. Pe locul al doilea se află intoxicațiile cu alcool, 313 cazuri, dintre care patru pacienți au murit. Iar alți 291 de moldoveni s-au otrăvit cu gaze, preponderent monoxid de carbon, ce au provocat moartea a 11 dintre ei.

La fel, substanțele chimice lichide și pesticide au afectat 147 de persoane, în cinci cazuri fiind înregistrate decese.

ANSP precizează că până în 29 septembrie se desfășoară Săptămâna națională pentru combaterea intoxicațiilor acute cu substanțe chimice, fiind organizate acțiuni de sesnizibilizare în școli și în rândul părinților.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.