VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Universitatea de Medicină: Un model de succes în educația internațională, cu studenți din 36 de țări

Rectorul Universității de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu”, Emil Ceban, a subliniat importanța internaționalizării instituției, în cadrul unei declarații recente. Acesta a evidențiat că, începând cu sfârșitul anilor 80, USMF a luat decizia de a pregăti studenți internaționali, inițiativa având un impact semnificativ asupra dezvoltării infrastructurii universitare.

„Predecesorii mei au avut o idee foarte bună. După independență, țara era foarte mică și USMF nu s-ar fi descurcat singură cu finanțarea. Anii 2000 au fost ani de aur, când am avut cei mai mulți studenți din Israel, iar paritatea studenților naționali și internaționali era de 50/50”, a declarat Ceban în cadrul emisiunii „Studio politic” cu Nelly Sambriș de la Vocea Basarabiei.

În prezent, universitatea are 3.600 de studenți autohtoni și 2.700 de studenți străini, provenind din 36 de țări. India, Israel și Turcia sunt țările cu cei mai mulți studenți la USMF. De asemenea, rectorul a menționat că instituția este unică în regiune prin colaborarea sa cu instituții din Statele Unite ale Americii, consolidându-și astfel poziția pe piața educațională internațională.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.