VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

ANSA anunță un focar de gripă aviară într-un sat din raionul Nisporeni

Un caz de gripă aviară a fost confirmat într-o gospodărie din satul Heleșteni, raionul Nisporeni. Contactat de IPN, primarul comunei Marinici, din care face parte și satul Heleșteni, Serghei Echim, a declarat că autoritățile și specialiștii sunt la fața locului și întreprind măsuri pentru a evita răspândirea virusului.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor atenționează gospodarii din zonă să țină păsările în ocol. Acestea nu vor fi lăsate să se scalde sau să bea apă de unde beau și păsările sălbatice. De asemenea, vor fi hrănite doar în spații închise și acoperite, unde nu au acces alte păsări.

Toate cazurile de îmbolnăvire sau pieire trebuie comunicate veterinarilor din localitate. În situațiile în care autoritățile iau decizia să fie nimicite păsările infectate cu gripă aviară, proprietarii sunt despăgubiți.

Așa cum este un virus care se poate transmite și la om, vor fi luate măsuri sporite de igienă personală.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.