VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Noi atacuri aeriene rusești asupra orașului Harkov. În urma loviturii unui bloc au fost răniți 21 de oameni

Forțele ruse au vizat în această noapte un bloc de apartamente cu mai multe etaje din Harkov, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, rănind 21 de persoane, potrivit guvernatorului regional, Oleg Sinegubov. Printre cei răniți se numără și trei copii, inclusiv un băiat de 8 ani și doi adolescenți de 17 ani. Cel puțin șase persoane au fost spitalizate, iar peste 60 de locatari au fost evacuați.

Primarul orașului, Igor Terehov, a raportat pe canalul său oficial de Telegram că atacul a implicat o bombă ghidată. Eforturile de salvare sunt în desfășurare la fața locului. Ulterior, Sinegubov a confirmat că Rusia a folosit o bombă aeriană de tip FAB-250 pentru a lovi clădirea.

Guvernatorul a mai precizat că două lovituri separate au vizat orașul. În urma atacului, cel puțin patru mașini au luat foc, iar alte 20 au fost grav avariate. Harkov se află sub atac constant de mai bine de doi ani, de când Rusia a lansat invazia pe scară largă în februarie 2022.

În aceeași noapte, forțele armate ucrainene au raportat un atac masiv de drone asupra țării. Dintre cele 80 de drone lansatede Rusia, 71 au fost doborâte în regiunile Hmelnițk, Vinița, Cerkasî, Kirovograd, Jitomir, Kiev, Sumî, Poltava, Herson și Nikolaev.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.