VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ortodocșii de stil vechi o cinstesc azi pe Fecioara Maria. Este sărbătorită Nașterea Maicii Domnului

Creștinii ortodocși care țin calendarul vechi sărbătoresc azi Nașterea Maicii Domnului, cunoscută în popor sub numele de Sfanta Maria Mică, spre deosebire de Adormirea Maicii Domnului care poartă denumirea de Sfânta Maria Mare. Este prima sărbătoare cu cruce rosie din noul an bisericesc, care începe în septembrie.

Din Maica Domnului S-a născut ca Om, Fiul lui Dumnezeu cel Veșnic. Prin acordul ei și prin lucrarea Sfântului Duh, ea a dat trup Fiului Veșnic al lui Dumnezeu, Iisus Hristos.

Maica Domnului, Fecioara Maria, s-a născut din părinții Ioachim si Ana, înaintați în vârstă, ca rod al rugăciunii lor. Dumnezeu a ascultat rugăciunea lor și le-a daruit-o pe cea care avea să devină sălașul lui Hristos.

Maica Domnului a fost dusă la Templul din Ierusalim la vârsta de 3 ani, acolo unde Fecioara Maria se va pregăti să devină templu viu, adică cea din care Hristos va lua firea omenească pentru a o îndumnezei.

Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului s-a statornicit între două sinoade ecumenice organizate la mijlocul secolului al V-lea.

În prezent, în Republica Moldova, aproximativ 114 mii de femei și fete poartă numele Maria.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.