VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministerul Agriculturii discută cu partenerii europeni crearea unui fond pentru agricultori

În timp ce agricultorii protestează, deja a treia zi, ministrul Vladimir Bolea spune că este în căutarea de soluții pentru a-i ajuta. A discutat cu comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, despre crearea unui fond pentru agricultori. La același subiect, a pregătit scrisori oficiale către cei 27 de miniștri ai agriculturii din statele membre ale Uniunii Europene. Despre acest lucru oficialul a informat participanții la Consiliul economic de pe lângă Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, transmite IPN.

La ședință, ministrul a spus că s-a mers pe adoptarea rapidă a legii speciale privind sprijinirea fermierilor afectați de seceta severă din vara anului 2024 pentru a stopa executările silite asupra fermierilor afectați. Acum este esențial ca toate părțile implicate să se așeze la masa discuțiilor pentru a găsi soluții viabile, care să permită continuarea activității agricole, a insistat oficialul.

Agricultorii din câteva raioane au protestat joi în fața Președinției, unde au cerut șefului statului să trimită Parlamentului pentru revizuire legea cu privire la măsurile de sprijin acordat fermierilor. Agricultorii spun că deputații nu au luat în considerare propunerile înaintate de Asociația Forța Fermierilor. Reprezentanții protestatarilor cer demiterea ministrului Vladimir Bolea și spun că, atât timp cât acesta va rămâne în funcție, nu vor participa la ședințele Consiliului economic, la care au fost invitați.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.