VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Parlamentul Georgiei a votat contra „propagandei LGBT”. Opoziția a boicotat ședința și nu a participat la vot.

Această inițiativă face parte din programul electoral al partidului „Visul Georgian”, care s-a proclamat susținător al valorilor tradiționale. Legea va intra în vigoare după ce va fi semnată de președinte și publicată pe site-ul oficial al „Buletinului Legislativ al Georgiei”.

Printre modificările propuse de partidul „Visul Georgian” se numără interzicerea căsătoriilor altfel decât între un bărbat și o femeie, interdicția pentru cuplurile homosexuale de a adopta copii și restricționarea operațiilor de schimbare de sex.

În școli, se dorește interzicerea informațiilor care ar putea fi interpretate ca „propagandă pentru apartenența la genul opus, relații de același sex sau incest”.

De asemenea, modificările la legea audiovizualului ar impune radiodifuzorilor să evite difuzarea de reclame sau informații care promovează relațiile LGBTQ și incestul, precum și de imagini care prezintă astfel de conținuturi.

Georgia este a doua țară din Europa de Est care adoptă anul acesta o lege împotriva „propagandei homosexuale”, după ce Bulgaria, stat membru al UE, a votat o lege similară în luna august. Prima astfel de lege a fost adoptată de Rusia în urmă cu peste un deceniu, urmată de Ungaria.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.