VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Jens Stoltenberg, declarații neașteptate: NATO putea face mai mult pentru a preveni războiul din Ucraina

NATO ar fi putut face mai mult pentru a încerca să prevină invazia Rusiei în Ucraina, în 2022, a declarat șeful NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu publicat sâmbătă, aproape de finalul mandatului său de secretar general al Alianței Atlanticului de Nord.

„Acum oferim materiale militare într-un război, atunci am fi putut furniza materiale militare pentru a preveni războiul”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, pentru săptămânalul german FAS, informează The Guardian.

Stoltenberg a subliniat reticența Organizației Tratatului Atlanticului de Nord de a furniza arme pe care Kievul le-a cerut înainte de invazia pe scară largă a Rusiei din cauza temerilor că tensiunile cu Rusia vor escalada.

După începerea războiului, Kievul, care nu este membru al NATO, a primit arme și muniții de la aliații săi după o ezitare inițială. Stoltenberg, fost prim-ministru al Norvegiei și actual secretar general al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, va renunța în octombrie din funcția sa la NATO, pe care o deține din 2014. Fostul premier olandez Mark Rutte a fost anunțat în iunie ca următorul șef al organizației.

În interviu, Stoltenberg a spus că încheierea războiului din Ucraina va fi posibilă doar la masa de negocieri.

„Pentru a pune capăt acestui război, va trebui să existe din nou dialog cu Rusia la o anumită etapă. Dar trebuie să se bazeze pe puterea Ucrainei”, a spus el.

Stoltenberg a refuzat să confirme că va prelua de la diplomatul german Christoph Heusgen ca președinte al Conferinței de Securitate de la München după părăsirea NATO. El a spus că are „multe opțiuni” și că va locui la Oslo.

sursa

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.