VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Piloții ucraineni și-au început antrenamentul pe F-16 în România. Șeful Apărării de la Kiev pregătește o vizită la București

Ministrul Apărării din Ucraina, Rustem Umerov, a anunțat joi că piloții ucraineni au început antrenamentele pentru avioanele F-16 în România. De asemenea, Umerov a menționat că se pregătește să efectueze o vizită la București. Într-o postare pe Facebook, el a declarat că a discutat cu omologul său român, Anel Tîlvăr, iar principalul subiect al discuției a fost „consolidarea protecției cerului ucrainean împotriva rachetelor și dronelor rusești.”

„În curând, Ucraina va primi un nou sistem de apărare aeriană Patriot de la partenerii noştri români. De asemenea, vor fi mai multe avioane F-16 pe cerul ucrainean: un grup de piloţi ai noştri se antrenează deja în România”, a spus el. 

De asemenea, ministrul a anunţat că se pregăteşte de o vizită în România.

„I-am mulţumit colegului meu român, poporului şi guvernului ţării sale pentru sprijinul şi consolidarea apărării noastre aeriene. Am convenit să continuăm cooperarea. Îmi planific vizita în România”, a scris ministrul ucrainean.

Ministrul român al Apărării a confirmat angajamentul României de a sprijini Ucraina în cadrul Grupului de Contact și a menționat că infrastructura de pregătire a fost asigurată la Centrul European de Instruire F-16 de la Baza Forțelor Aeriene Borcea, inaugurat în noiembrie 2023.

Statele Unite, Țările de Jos, Danemarca și Norvegia au promis livrări de avioane F-16 către Ucraina, iar primele aparate au început deja să fie folosite de piloții ucraineni.

În noiembrie 2023, la Baza Forţelor Aeriene Borcea din România a fost inaugurat Centrul European de Instruire pentru piloţii de avioane F-16. În iulie anul acesta, primii piloţi români au fost deja instruiţi acolo, dar până în prezent, nu au existat informaţii că piloţii ucraineni ar fi început să se antreneze la acest centru, transmite Antena3 CNN.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.