VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fermierii cu prejudicii grave din cauza secetei vor fi scutiți de plata ratelor și a datoriilor la bănci în următoarele șase luni

Agricultorii care au avut de suferit în urma secetei din vară vor fi scutiți de ratele pentru creditele luate de la bănci, dar și de datoriile acumulate sau penalități. Guvernul a aprobat un proiect de lege ce prevede instituirea acestor facilități pentru o perioadă de jumătate de an.

Potrivit documentului, de aceste scutiri vor beneficia fermierii ale căror culturi agricole au fost afectate în proporție de cel puțin 60% de secetă, iar suprafața lucrată afectată este nu mai puțin de 50%.

„Se suspendă de drept, pe un termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, obligația de plată a datoriilor restante acumulate, precum și a ratelor scadente aferente împrumuturilor și creditelor, reprezentând rate de capital, dobânzi, comisioane și penalități, datorate de debitori în anul 2024 către creditori până la data intrării în vigoare a prezentei legi”, se arată în proiectul Guvernului.

De aceste facilități vor beneficia agricultorii care au semnat contracte cu băncile sau alți creditori pentru obținerea unor împrumutir sau altor bunuri în perioada 1 septembrie 2023 – 1 septembrie 2024.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.