VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un copil de doi ani a căzut în puțul unui lift la Ungheni: Ce spun medicii despre starea micuțului

Un copil de doi ani a căzut în puțul liftului unui bloc locativ din municipiul Ungheni. Acesta este în stare extrem de gravă și urmează să fie transferat cu Aviasanul la Chișinău de la Spitalul raional Ungheni, unde a fost dus după incident.

Contactată de IPN, vicedirectorul medical al Spitalului raional Ungheni, Elvira Stati, a declarat că starea copilului este extrem de gravă, dar stabilă. Este internat în Secția terapie intensivă.

„Deja s-a făcut legătura cu Centrul specializat de transfer, iar echipa este pornită pentru a transfera copilul la Chișinău”, a mai spus Elvira Stati.

Detalii despre cazul copilului căzut în puțul unui lift la Ungheni

Copilul de doi ani din municipiul Ungheni a căzut în puțul ascensorului de la etajul șase. Se presupune că mama a pus căruciorul între uși pentru a reține liftul. De asemenea, responsabilii de gestionarea ascensorului susțin că toate controalele tehnice au fost efectuate la timp, însă acest lucru urmează să fie verificat de către organele de anchetă. La Primăria Ungheni a fost convocată Comisia municipală pentru Situații Excepționale.

Contactat de IPN, primarul municipiului Ungheni, Vitalie Vrabie, a declarat că s-a deplasat personal la locul incidentului, dar și la spital, unde este internat copilul. A fost convocată Comisia municipală pentru Situații Excepționale, din care fac parte toți factorii de decizie.

Tehnicienii au explicat faptul că orice ascensor are elemente de securizare și unul dintre ele ar fi faptul că liftul nu poate porni dacă ușile nu sunt închise. Nu este exclus că ceva nu a funcționat. Potrivit primarului, incidentul este investigat de către organele de anchetă care urmează să stabilească cum s-a întâmplat totul.

„Blocul în care a avut loc incidentul este construit în anii 80-90, aparținând unei fabrici de covoare. Toate garsonierele au fost privatizate și, respectiv, toate rețele edilitare interioare, inclusiv liftul, sunt proprietatea colectivă a proprietarilor de locuințe din bloc. Blocul este gestionat de către o asociație a proprietarilor de locuințe privatizate și nu este fond municipal”, a precizat edilul.

După ședința Comisiei, se vor lua mai multe decizii, inclusiv se va dispune verificări în blocurile rezidențiale și a celor peste o sută de ascensoare din oraș. În cazul în care se va constata că nu au fost efectuate controalele regulate, aceste lifturi vor fi sigilate.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.