VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Zeci de percheziții în cadrul unei cauze penale privind finanțarea ilegală a partidelor afiliate lui Ilan Șor

Mai mulți lideri și membri ai organizațiilor primare ale unor partide afiliate fugarului Ilan Șor sunt vizați într-o cauză penală privind finanțarea ilegală a formațiunilor politice, a grupurilor de inițiativă și a concurenților electorali.

Procurorii și polițiștii au efectuat mai multe percheziții la sediile filialelor unde au găsit sume necontabilizate și acte relevante pentru cauza penală. Astfel, potrivit anchetei, destinatarii banilor sunt membrii organizațiilor teritoriale primare ale unor partide politice, remunerați lunar din „surse tenebre, nereflectate în evidența contabilă pentru activitățile prestate în contextul viitoarelor alegeri prezidențiale, inclusiv pentru participarea la mitinguri, flashmob-uri și acțiuni de protest”.

„Astfel, anterior, reprezentanților partidelor afiliate lui Ilan Șor, le erau create conturi bancare în banca comercială ,,Promsviazbank” din Federația Rusă (aflată sub sancțiuni internaționale pentru oferirea de sprijin armatei ruse în războiul din Ucraina), după care, pentru activitatea în folosul partidelor și pentru coruperea electorală în cadrul alegerilor, prin intermediul aplicației ,,PSB” le erau transferate pe conturile acestora sume de bani în ruble rusești, care ulterior erau convertite în valută”, se arată în comunicatul Poliției.

În prezent, transferurile de ruble se realizează prin diferite platforme financiare naționale și internaționale, suma variind între  10 000 și 155 000 de ruble, echivalentul a 1800 – 27900 de lei, după care activiștilor le este achitată doar jumătate din suma care le-a fost transferată prin intermediul aplicației PSB, iar restul banilor sunt luați de președinții oficiilor teritoriale pentru „ajutorul acordat în vederea extragerii mijloacelor bănești”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.