VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Siegfried Mureșan propune alocarea altor 61 de milioane de euro pentru statele din vecinătatea estică a UE, în special pentru R.Moldova

Europarlamentarul român Siegfried Mureșan a propus un amendament pentru creșterea alocărilor bugetare ale Uniunii Europene pentru anul 2025 cu 61 de milioane de euro. Această sumă este destinată pentru statele din Vecinătatea estică, în mod special pentru Republica Moldova.

Eurodeputatul a precizat că Republica Moldova, aflată în proces de aderare la Uniunea Europeană, necesită un sprijin financiar suplimentar pentru modernizare și reforme.

„Republica Moldova se confruntă cu amenințări constante de securitate din partea Federației Ruse. De aceea, trebuie să ne asigurăm că Moldova și întreagă Vecinătate estică beneficiază de sprijin adecvat pentru a combate aceste amenințări fiindcă siguranța noastră, în interiorul Uniunii Europene, depinde de cât de sigure sunt țările din vecinătatea noastră”, susține Siegfried Mureșan, citat de deschide.md.

Bugetul Uniunii Europene pentru anul 2025 urmează să fie negociat de Parlamentul European cu Consiliul Uniunii Europene și Comisia Europeană cu obiectivul de a fi adoptat până la sfârșitului anului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.