VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 1200 de persoane din mun. Chișinău au fost agresate de animalele fără stăpân, de la începutul anului

În prima jumătate a acestui an, 1225 de persoane au fost agresate de maidanezi. Această cifră reprezintă o creștere cu 9,5% comparativ cu perioada similară a anului 2023. Aceste date sunt prezentate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), care trage un semnal de alarmă asupra pericolului de rabie. Potrivit autorității, majoritatea agresiunilor au fost comise de către câini.

„Conform datelor raportate în adresa ANSP de către Centrului Republican de Diagnostică Veterinară (CRDV) în primele 6 luni a anului curent au fost examinate 55 de animale suspecte la rabie, virusul fiind detectat la 6 dintre acestea (1 pisică, 2 câini, 2 bovine și 1 vulpe) în r-le Florești, Rezina, Comrat, Călărași și Anenii Noi. Astfel, observăm că și animalele domestice sunt antrenate în procesul epizootic, ceea ce denotă apropierea periculoasă a surselor de infecţie rabică de populaţia localităţilor, fapt ce crează condiții reale de apariţie a cazurilor de rabie umană”, se menționează într-un comunicat al ANSP.

În acest sens, autoritățile recomandă populației să adopte un comportament adecvat atât cu animalele sălbatice, cât şi cu cele domestice. De asemenea, se recomandă evitarea contactului apropiat cu animale, mai cu seamă cu cele fără stăpân, cum ar fi prinderea, mângâierea sau hrănirea lor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.