VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Liderii Țărilor Baltice au semnat la Chișinău o declarație de susținere a aderării R. Moldova la UE

Președinții Estoniei, Letoniei și Lituaniei au semnat la Chișinău o declarație comună prin care cele trei state își reconfirmă susținerea pentru aderarea R. Moldova la UE. Documentul a fost semnat de liderul de la Tallin, Alar Karis, cel de la Riga, Edgars Rinkevics, și cel de la Vilnius, Gitanas Nauseda.

Cei trei politicieni se află în vizită în Republica Moldova cu ocazia celor 33 de ani de la proclamarea Independenței R. Moldova. Oficialii au fost întâmpinați în cadrul unei ceremonii oficiale la Guvern de premierul Dorin Recean.

„Pe drumul nostru spre o viață mai bună nu suntem singuri. Avem alături prieteni adevărați, care ne arată prin propriu exemplu că viitorul este în mâinile noastre. Astăzi prietenii Moldovei sunt alături de noi – președintele Estoniei, Alar Karis, președintele Letoniei, Edgars Rinkevics, și președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda. Vizita lor este un semn că suntem o familie, iar familiile și prietenii se vizitează în moment importante, precum ziua de astăzi”, a declarat Dorin Recean într-o conferință de presă, susținută împreună cu cei trei oficiali, transmite IPN.

„Republica Moldova se află la o răscruce – situație foarte cunoscută în parcursul nostru către UE. Aveam voci care promovau ambele direcții, dar până la urmă o singură direcție a fost calea clară către pace durabilă și prosperitate. Astăzi știm că să devenim membru al Uniunii Europene a fost nu doar alegerea corectă, ci a fost cea mai bună cale. În timpul referendumului nostru, circa 65% au votat în favoarea aderării la UE. Astăzi, sprijinul pentru UE de peste 80%. În rândul tinerilor acest sprijin este de peste 90%. UE a realizat toate promisiunile, dar mai important este că a adus libertatea să ne putem alege destinul”, a declarat Alar Karis, președintele Estoniei.

După conferința de presă de la Guvern, președinții Lituaniei, Estoniei și Letoniei au depus flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt. Seara, cei trei lideri baltici urmează să urce în scena din Piața Marii Adunări Naționale pentru a transmite mesajele de felicitare pentru cetățenii Republicii Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.