VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rusia a atacat masiv Ucraina pentru a doua zi consecutiv. Cel puțin cinci oameni au fost uciși noaptea trecută

În noaptea de 26 spre 27 august, Federația Rusă a desfășurat din nou un bombardament de amploare asupra Ucrainei, similar cu atacul din ziua precedentă. Inamicul a utilizat drone de atac și rachete. Forțele Aeriene ale Ucrainei au înregistrat decolarea unui MiG-31K (care a aterizat ulterior) și a mai multor avioane Tu-95MS. De asemenea, a existat o amenințare repetată de atacuri cu rachete balistice.

Dimineața, Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei a confirmat că doi oameni au fost uciși în urma atacului de luni seara de la Krivoi Rog. Alți 5 au suferit răni de diferite grade de severitate. Serviciul de Stat de Urgență a clarificat că armata rusă a lovit un hotel. Operațiunile de căutare și salvare sunt în desfășurare.

„Sunt probabil încă 2 persoane sub dărâmături. Au fost avariate 6 magazine, 4 blocuri de locuințe și 8 mașini. Împreună cu salvatorii, la fața locului lucrează alpiniști ai Serviciului de Stat de Urgență și specialiști canini. Psihologii Statului Serviciul de Urgență a acordat asistență pentru 11 adulți și 2 copii”, se arată în mesaj.

Mai multe drone rusești au vizat regiunea Zaporoji în noaptea de 27 august, ducând la moartea a trei civili, a informat guvernatorul regional Ivan Fiodorov. Cinci civili au fost răniți în atac, inclusiv o femeie în vârstă de 86 de ani.

Mai multe case au fost avariate de valuri de explozie și resturi de la atac, iar un incendiu a avut loc într-un câmp, a spus Fiodorov , adăugând că cel puțin 128 de drone au atacat regiunea în ultimele 24 de ore.

Atacuri cu drone au avut loc în regiunile Herson, Nikolaev și Sumî. Sirenele au fost declanșate în Kiev de mai multe ori pe parcursul acestei nopți, urmate de explozii. O nouă alertă aeriană a fost emisă și în această dimineață. Administrația militară a orașului a confirmat activitatea forțelor de apărare aeriană și a îndemnat locuitorii să rămână în adăposturi.

Autoritățile au raportat respingerea unui atac combinat cu rachete și drone în mai multe regiuni. Resturi au căzut într-o zonă forestieră din Dnipro, provocând un incendiu. Nu s-au raportat victime. Explozii au fost raportate în Sumî, Rivne și Hmelnițk, fără detalii suplimentare.

Presa ucraineană menționează că, începând cu ora 06:00, prezența dronelor inamice a continuat să fie înregistrată pe teritoriul Ucrainei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.