VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Medalie de bronz pentru R. Moldova la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori

Lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut o medalie de bronz și o mențiune de onoare în cadrul Olimpiadei Europene la Informatică pentru Juniori. Bronzul a fost obținut de Alexei Baca, elev la Gimnaziul nr. 42 din orașul Codru, iar mențiunea de onoare – de Andrei Povar, elev la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Bălți.

Învingătorii olimpiadei au fost anunțați, astăzi, în cadrul unui eveniment festiv. În total juriul a înmânat 9 medalii de aur, 16 medalii de argint, 30 medalii de bronz și 9 mențiuni de onoare.

EJOI 2024 s-a desfășurat în premieră în Republica Moldova și a reunit 98 de elevi și eleve din 26 de state europene. Problemele rezolvate de participanți au fost elaborate de o echipă de actuali studenți, foști olimpici internaționali la informatică – Victor Purice, Veaceslav Guzun, Vorona Victor, Alexandru Andrei, Gabriel Cojocaru, ghidați de profesorii universitari Dumitru Ciorbă, Anatol Gremalschi, Adrian Panaete.

La EJOI, au participat elevi cu vârsta de până la 15,5 ani din 26 de state europene. Anterior Republica Moldova a organizat de două ori Olimpiada Balcanică la Informatică, în 2007 și 2017. De asemenea, a desfășurat în 2006 și 2021 Olimpiada Balcanică la Matematică pentru Juniori și trei ediții ale Olimpiadei Balcanice la Matematică în 2000, 2009 și 2019. Tot în 2019 a avut loc Olimpiada Internațională de Limbă Franceză.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.