VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Guvernul a votat proiectul privind controlul tutunului. Documentul prevede inclusiv noi interdicții privind publicitatea

Guvernul a votat proiectul cu privire la controlul tutunului. Modificările includ interdicții privind fumatul în spațiile publice care, potrivit Ministerului Sănătății, vor fi extinse inclusiv pentru țigaretele electronice. Totuși, în stațiile de alimentare cu produse petroliere, precum și la terasele localurilor de alimentație publică vor putea fi amenajate locuri speciale pentru fumat, în spațiile publice deschise sau semideschise, transmite IPN.

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a declarat că scopul proiectului este de a proteja populația, în special tinerii, copii, de efectele nocive ale tutunului.

„Pentru a preveni accesul minorilor la produse din tutun vor fi introduse interdicții privind publicitatea și promovarea produselor din tutun și a scenelor ce vizează consumul acestora în programe video, audio, TV și a jocurilor de calculator. Totodată proiectul prevede reguli noi pentru ambalarea și etichetarea produselor de tutun încălzit cu obligativitatea aplicării avertismentelor grafice de sănătate. De asemenea, se introduc norme de siguranță pentru mecanismul de umplere a țigărilor electronice”, a precizat ministra.

Proiectul interzice acceptarea de către medici a oricărui tip de contribuție din partea industriei tutunului și promovarea oricăror produse din tutun sau conexe în calitate de alternative pentru fumat.

Modificările legislative urmează să fie implementate treptate, începând cu 3 luni de la data publicării în Monitorul Oficial până în anul 2027, în cazul prevederilor care stabilesc cerințe noi pentru etichetarea produselor și ambalajelor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.