VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Compania „Moldelectrica” a primit 10 drone destinate inspectării liniilor electrice, donație oferită de USAID

„Moldelectrica” a fost dotată cu zece drone de ultimă generație, în valoare de aproximativ un milion de dolari. Aparatele de zbor sunt destinate pentru inspectare liniilor electrice aeriene și au fost procurate de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), prin intermediul Proiectului Securitatea Energetică (MESA).

Potrivit Ministerului Energiei, angajații Î.S. „Moldelectrica” sunt instruiți să opereze aceste aparate de zbor în cadrul unui curs specializat. Instruirea acoperă atât aspectele tehnice de operare a dronelor, cât și procedurile de pregătire necesare înainte de decolare, pentru a asigura o utilizare eficientă și sigură a acestor echipamente, transmite Ziarul Național.

Prin utilizarea dronelor se poate realiza o inspecție mai rapidă și detaliată a infrastructurii, identificându-se problemele tehnice și intervenindu-se prompt pentru a preveni întreruperile de furnizare a energiei electrice.

Dronele oferite sunt echipate cu tehnologie avansată, inclusiv camere de înaltă rezoluție și senzori specializați, care permit detectarea precisă a defecțiunilor sau a riscurilor potențiale pe liniile de înaltă tensiune.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.