VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Depozitul de petrol din Rostov, lovit de drone ucrainene, arde de trei zile. Zeci de pompieri au fost răniți în timpul intervenției

Depozit de petrol din orașul Proletarsk din regiunea Rostov, în Rusia, care a fost cuprins de flăcări în dimineața zilei de 18 august după un atac cu drone, arde deja de trei zile, conform informațiilor furnizate de presa rusă.

Într-un videoclip realizat de localnici marți dimineața, nu se observă flăcări, însă nori de fum negru se ridică deasupra orașului, iar priveliștea deasupra Pokrovskului „arată înfricoșător”, relatează publicația „Știrile Rostov”.

Suprafața afectată de incendiu, conform TASS și autorităților locale, este de aproximativ 10.000 de metri pătrați. Potrivit presei locale, se pregătește utilizarea aviației pentru stingerea incendiului, iar în operațiunile de lichidare a focului sunt implicate peste 500 de persoane. În zilele anterioare, focul a fost combătut de trei echipaje de pompieri și 80 de vehicule speciale.

În informațiile de luni seara, se menționează că 41 de pompieri au fost răniți în timpul intervenției, dintre care cinci se află în stare critică la terapie intensivă. Șapte salvatori vor fi evacuați la Sankt Petersburg, potrivit sursei citate.

Anterior, șeful raionului Proletarsk, Valerii Gorniș, a declarat că nu există pericol pentru zonele rezidențiale, deoarece fumul provocat de incendiu se îndreaptă în direcția opusă construcțiilor de locuințe, iar calitatea aerului în Proletarsk respectă normele. Potrivit imaginilor din satelit, dâra de fum s-a extins pe o suprafață de aproape 25 de kilometri.

Evacuarea nu este planificată, au anunțat autoritățile locale cu o seară înainte.

Incendiul de la baza de stocare a combustibilului din sud-estul regiunii Rostov a izbucnit în dimineața zilei de duminică, după un atac cu drone. Luni a avut loc o nouă încercare de atac asupra depozitului de combustibil cu drone, dar sistemul de apărare antiaeriană a funcționat, potrivit autorităților locale.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.