VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Scafandrii IGSU sunt în căutarea unui bărbat din Delacău, care s-ar fi înecat în râul Nistru

Un bărbat de 45 de ani este căutat de scafandrii după ce s-ar fi înecat în râul Nistru. Cazul a fost raportat în satul Delacău din raionul Anenii Noi.

Contactată de IPN, ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a declarat că, potrivit informațiilor comunicate la 112, bărbatul, locuitor al satului Delacău, a intrat în apă și nu a mai fost văzut să iasă.

„La fața locului au intervenit angajații Unității salvatori și pompieri Anenii Noi și scafandrierii Direcției regionale căutare-salvare nr.1, care au efectuat lucrări de căutare a persoanei presupus înecate, însă până în prezent fără rezultat. Alte circumstanțe se stabilesc”, a precizat Liliana Pușcașu.

Salvatorii atenționează populația să respecte regulile de siguranță la scăldat. Pentru a preveni șocul termic și incidentele tragice în apă, este esențial să fie evitat scăldatul în condiții de temperaturi extrem de ridicate. Analiza statistică arată că majoritatea victimelor înecului în perioada estivală sunt bărbați care au intrat în apă după consumul de băuturi alcoolice. În condiții de temperaturi înalte și sub influența alcoolului, tensiunea arterială poate fluctua brusc, provocând pierderea cunoștinței și ducând, în cele din urmă, la cazuri de înec.

Persoanele sunt sfătuite să aleagă pentru scăldat numai locuri special amenajate, unde există stații de salvare. Cei care nu au abilități de înot vor intra în apă numai până la brâu. Copiii nu vor fi lăsați fără supraveghere nici pentru perioade scurte de timp.

Potrivit datelor IGSU, de la începutul anului în țară s-au înregistrat 59 de cazuri de înec, inclusiv 10 minori și-au pierdut viața înecați.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.