VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mai mulți preoți, care merg la Moscova după instructaje și carduri oferite de Șor, surprinși la Aeroportul Chișinău

Mai mulți preoți care ar urma să zboare astăzi în „pelerinaje” obscure la Moscova au fost surprinși la Aeroportul din Chișinău. Deplasările ar fi finanțate de fugarul Ilan Șor cu susținerea Patriarhiei Ruse, iar fețele bisericești urmează să primească, la Moscova, mai multe „instructaje” și carduri MIR pentru salarii.

Preoții au fost surprinși de o echipă a TVR Moldova. Printre cei observați se numără preotul din Temeleuți Veaceslav Parasi, preotul din orașul Florești Andrei Șestovschi și preotul din Vertiujeni Valeriu Bumbac. Unii dintre ei au refuzat categoric să facă declarații pentru presă, pe când preotul Veaceslav Parasi a declarat jurnaliștilor că „și-a achitat singur călătoria” și nu are programată nicio întrevedere cu Ilan Șor.

Amintim, o investigație a deschide.md arată că zeci de preoți se duc în „pelerinaje” obscure la Moscova, unde sunt primiți regește, serviți cu mâncăruri și băuturi scumpe și „luați în seamă” de reprezentanți de rang înalt ai Patriarhiei Ruse, iar la întoarcere primesc carduri eliberate de Promsviazbank, pe care li se promite că vor primi salarii și ajutoare pentru biserică. În acest mod, fugarul Ilan Șor ar intenționa să-i folosească în perioada următoare în scopuri electorale.

Potrivit investigației, în lunile august și septembrie, sunt programate mai multe deplasări ale preoților Mitropoliei Moldovei în Rusia, finanțate de oligarhul fugar Ilan Șor cu susținerea Patriarhiei de la Moscova, la care ar urma să participe, în total, peste 120 de fețe bisericești. Plecările sunt organizate de fiecare protopop, care folosește grupurile interne de pe Viber, unde le propune doritorilor să călătorească în Rusia. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.