VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Atenție la înțepăturile insectelor. Urgența raportează peste 70 de cazuri de șoc anafilactic în această vară

De la începutul sezonului estival, intervenția ambulanței a fost solicitată pentru 118 persoane, dintre care 112 maturi și șase copii cu șoc anafilactic. Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), din numărul total de cazuri, 74 de persoane au avut șoc anafilactic la înțepăturile de albină sau viespe.

CNAMUP atenționează cetățenii că înțepăturile de insecte reprezintă „un pericol real pentru viață”, îndeosebi la persoanele alergice, copii și vârstnici.

Menționăm că în anul 2023 au fost raportate un număr de 53 cazuri de șoc anafilactic la înțepăturile de albină sau viespe.

Amintim că recent un deputat a murit în urma unui șoc anafilactic, după ce a fost înțepat de viespi.

Șocul anafilactic reprezintă o reacție alergică severă care pune în pericol viața. Acesta se poate produce de la expunerea la o substanță alergică, la un medicament, la un alergen alimentar sau de la o înțepătură de insecte. Simptomele caracteristice șocului anafilactic se pot declanșa brusc sau pot apărea după câteva ore, acestea fiind dificultăți de respirație; bătăi de inimă accelerate; vomă și pierderea cunoștinței.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.