VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un pompier și-a pierdut viața într-un incendiu de vegetație la Florești. IGSU: Un adevărat exemplu de curaj, devotament și sacrificiu

Un pompier și-a pierdut viața într-un incendiu de vegetație care a izbucnit miercuri după-amiază în localitatea Rădulenii Vechi din raionul Florești. Este vorba despre sergentul Timohin Denis, care activa în cadrul Unității de Salvatori și Pompieri Florești.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență precizează că pompierul a fost găsit de colegi căzut la pământ în timp ce intervenea la lichidarea incendiului.

La fața locului a fost îndreptat un echipaj de pompieri din cadrul Unității Salvatori și Pompieri Florești. Ajunși la destinație angajații IGSU au intervenit pentru lichidare. Întrucât incendiul se extindea cu repeziciune a fost luată decizia de a suplini forțele, fiind trimisă la intervenție o echipă din cadrul Direcției Situații Excepționale Soroca. Ajunși la destinație, pompierii din a doua echipă au depistat la sol în zona afectată de ardere trupul neînsuflețit al colegului”, precizează IGSU.

Circumstanțele cazului urmează a fi investigate de organele competente, iar cauza decesului va fi stabilită în urma unei expertize medico legale.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI este alături de familia îndurerată și deplânge pierderea colegului care a pierdut luptata cu flăcările.

Cu profund regret conducerea și efectivul IGSU al MAI aduce sincere condoleanțe familiei, rudelor, colegilor și apropiaților sergentului serviciului intern, pompier al USP Florești Timohin Denis, trecut în neființă.
Sergentul Timohin Denis și-a pierdut viața în timpul îndeplinirii misiunii de serviciu la stingerea unui incendiu de vegetație în seara zilei de 14 august 2024.
Sergentul Timohin Denis a dat dovadă de devotament față de meseria în nobila misiune de salvare a vieților omenești.
Împreună cu familia și prietenii săi, întreaga comunitate a pompierilor din Republica Moldova și toți cei care au avut privilegiul să-l cunoască sunt în doliu.
Sergentul Timohin Denis va rămâne în istoria IGSU al MAI ca un adevărat exemplu de curaj, devotament și sacrificiu.
Dumnezeu să-l odihnească în pace
”, se arată în mesajul remis de IGSU.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.