VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un raion întreg din Belgorod, evacuat după incursiunile forțelor ucraienene din regiunea învecinată Kursk

Guvernatorul regiunii Belgorod a anunțat, marți, că toată populația din raionul Krasnaia Iaruga a fost evactuată, din cauza „situației operaționale”. Anunțul guvernatorului vine în contextul în care armata rusă se confruntă de o săptămână cu o incursiune armată în regiunea Kursk a forțelor ucrainene.

Peste 11 mii de oameni au plecat din cauza situației operaționale. Pe 12 august oficialul rus a anunțat că a autoritățile au început „relocarea locuitorilor” din raionul menționat, din cauza unei „activități alarmante”, citat de deschide.md.

Guvernatorul a mai declarat că „a fost observată activitatea inamicului (n.red. a forțelor ucrainene), motiv pentru care „intrarea și ieșirea de pe teritoriul raionului este total interzisă”.

Regiunea Belgorod, vecină cu regiunea Kursk, este cu regularitate ţinta unor lovituri şi atacuri cu drone, efectuate, potrivit Kievului, drept represalii pentru invazia rusă.

Guvernatorul interimar din Kursk, Aleksei Smirnov, a declarat că Ucraina controla 28 de aşezări din regiune. În Kursk, 121.000 de persoane au plecat deja sau au fost evacuate, iar alte 59.000 erau în curs de evacuare, au declarat oficialii locali.

Rusia duce lupte intense împotriva miilor de trupe ucrainene care au pătruns până la o adâncime de 30 km în regiunea Kursk, după cel mai mare atac al Ucrainei asupra teritoriului suveran al Rusiei de la începutul războiului în 2022.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.