VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Statele Unite, pe primul loc la numărul de medalii la JO de la Paris

Statele Unite ale Americii și China s-au luptat până în ultimul moment pentru a termina pe primul loc în clasamentul pe medalii, la finalul celor 17 zile de concurs de la Jocurile Olimpice de la Paris.


SUA s-au impus în clasamentul pe medalii de la Jocurile Olimpice din Paris după ce echipa feminină de baschet a învins Franța în finală, cu scorul de 67-66, iar sportivii americani au terminat la egalitate cu cei din China în ceea ce privește medaliile de aur (40), transmite DigiSport.ro.

Departajarea s-a făcut la medaliile de argint, acolo unde diferența a fost una foarte mare. Delegația celor din SUA a obținut 44 de medalii de argint, iar sportivii din China doar 27 de medalii de argint, astfel că sportivii americani au terminat pe locul 1 în clasamentul pe medalii.

Clasamentul pe medalii este realizat după regulile oficiale ale Comitetul Olimpic Internațional. Primul loc este determinat în funcție de numărul de medalii de aur câștigate de fiecare națiune. Acolo unde națiunile sunt la egalitate în ceea ce privește medaliile de aur, echipele sunt departajate în funcție de argint sau bronz, notează sursa citată.

Statele Unite au depășit și China în numărul total de medalii, încheind competiția cu 126 de medalii, în timp ce China a acumulat 91 de medalii. Marea Britanie s-a clasat pe locul al treilea cu 65 de medalii, dintre care 14 de aur. Totuși, la capitolul medalii de aur, a fost depășită de Japonia (20), Australia (18), Franța (16) și Olanda (15).

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.