VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Livrările de fructe uscate din R. Moldova, în creștere cu 65 la sută

Exporturile moldovenești de fructe uscate au crescut cu 65% în primele șase luni ale anului 2024, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, transmite IPN.

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare precizează că majorarea de la 4 mii de tone la 6,6 mii de tone reflectă munca asiduă și dedicarea producătorilor din Republica Moldova.

Potrivit datelor statistice, în perioada ianuarie-mai 2024, Republica Moldova a înregistrat o creștere a exporturilor în mai multe categorii de produse agricole. Exporturile de semințe și fructe oleaginoase au crescut de 1,6 ori, evidențiind o cerere sporită pentru aceste produse pe piețele internaționale.

În aceeași perioadă, exporturile de legume și fructe au înregistrat o creștere  de 24,3%. De asemenea, sectorul băuturilor alcoolice și nealcoolice a cunoscut o creștere de 13,0% în exporturi.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.