VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Stare de urgență în regiunea rusă Kursk pe fondul incursiunii militare ucrainene

În regiunea Kursk din Rusia a fost declarată stare de urgenţă pe fondul celei mai mari incursiuni a trupelor ucrainene pe teritoriul rus, de la învadarea Ucrainei, în februarie 2022. Guvernatorul regional a declarat că decizia a fost necesară pentru a elimina consecinţele pătrunderii forţelor inamice. 

Oficialii ruşi spun că cel puţin cinci civili au fost ucişi şi 31 răniţi. Preşedintele Vladimir Putin a acuzat Ucraina că a lansat o provocare majoră şi că bombardează fără discernământ ţinte civile. Potrivit Moscovei, până la 1.000 de militari ucraineni, cu 11 tancuri şi peste 20 de vehicule blindate au intrat de marţi dimineaţă în Rusia în apropierea oraşului Sudja, singurul punct de tranzit al gazului rusesc spre vestul Europei.

Şeful Statului Major al Rusiei, Valeri Gerasimov i-a raportat lui Putin că înaintarea ucrainenilor în regiunea Kursk a fost oprită, dar bloggeri militari ruşi, în general bine informaţi sugerează că situaţia de pe teren nu este la fel de stabilă precum spune Kremlinul. Ucraina nu a comentat oficial operaţiunea, dar deputatul ucrainean Oleksiy Honcearenko declara că forţele Kievului au preluat controlul asupra instalaţiei de tranzit al gazelor de la Sudja, de unde gazele naturale ruseşti au continuat să fie trimise prin Ucraina în Uniunea Europeană, în pofida războiului. Honcearenko a spus că incursiunea vrea să arate lumii că nu trebuie să se sperie de escaladare şi de reacţia lui Putin şi că Rusia poate şi trebuie să fie atacată. Un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat că Statele Unite intenţionează să contacteze armata ucraineană pentru a afla înţelege mai bine situaţia şi că  Washingtonul nu avea cunoştinţe anterioare despre atac. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.