VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Israelul se pregătește de o lovitură preventivă asupra Iranului

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, alături de conducerea armatei și a serviciilor de informații, a discutat în cadrul unei întruniri posibilitatea lansării unui atac preventiv asupra Iranului dacă un atac din partea acestuia era considerat iminent, scrie Ynet.

La întâlnire au mai participat ministrul Apărării Yoav Galant, șeful Statului Major General al Armatei Israeliene Herzi Halevi, șeful serviciilor de informații Mossad David Barnea și șeful Serviciului General de Securitate (contrainformații) Ronen Bar.

Potrivit publicației, la întâlnire s-a discutat că „dacă apar informații care spun cu 100% certitudine că un atac asupra Israelului va fi efectuat într-un anumit loc, atunci opțiunea unei lovituri preventive este luată în considerare în pregătirea contramăsurilor.

Israelul speculează că atacul va avea loc ca răspuns la uciderea liderului Hezbollah Fuad Shukar și a șefului Biroului Politic al Hamas, Ismail Haniyeh.

În același timp, secretarul de stat al SUA Antony Blinken a convocat o conferință telefonică cu miniștrii de externe ai aliaților G7 pentru a coordona acțiunile și a încerca să exercite presiuni diplomatice asupra Iranului și Hezbollah pentru a minimiza acest răspuns.

Blinken a spus că SUA consideră că atacul va avea loc în 24-48 de ore (luni, 5 august), scrie Axios, citând trei surse familiare cu discuțiile.

Washingtonul nu știe ora exactă a atacului și ce formă va lua aceasta, a menționat secretarul de stat. Limitarea impactului acestor lovituri este cea mai bună șansă de a preveni un război total, a spus el.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.