VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Turcia a blocat accesul la platforma de social media Instagram

Turcia a blocat accesul la platforma de socializare Instagram, a declarat vineri autoritatea de reglementare turcească din domeniu, fără a indica motivul sau durata interdicției, care a lăsat și aplicația mobilă a platformei inaccesibilă.

Măsura vine după comentariile de miercuri ale oficialului turc de comunicații Fahrettin Altun, care a criticat platforma pentru ceea ce el a numit decizia de a bloca mesajele de condoleanțe privind uciderea lui Ismail Haniyeh, un oficial cheie al grupării militante palestiniene Hamas.

„Aceasta este cenzură, pur și simplu”, a declarat Altun, directorul de comunicații al președinției turce, pe X, adăugând că Instagram nu a invocat nicio încălcare a politicii pentru acțiunea sa.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Instagram, Meta Platforms Inc, nici cu privire la interdicție, nici la comentariile lui Altun.

Autoritatea Turciei pentru Tehnologii Informaționale și Comunicații (BTK) a publicat decizia din 2 august pe site-ul său.

Turcia a condamnat uciderea lui Haniyeh, afirmând că atacul a avut ca scop extinderea războiului din Gaza la nivel regional. „S-a dovedit încă o dată că guvernul Netanyahu nu are nicio intenție de a obține pacea”, a transmis Ministerul de Externe al Turciei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.