VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Veneția anunță un nou șir de restricții pentru a gestiona fluxul de turiști

Veneția, unul dintre cele mai populare orașe turistice din Europa, a introdus recent măsuri stricte pentru a gestiona fluxul de vizitatori și pentru a reduce impactul acestora asupra orașului-lagună. Conform ultimei decizii luate de autoritățile locale, grupurile de turiști vor fi limitate la un maxim de 25 de persoane, scrie realitatea.net.

Această măsură face parte dintr-o serie de inițiative menite să protejeze liniștea locuitorilor și să asigure o deplasare mai fluidă a pietonilor în centrul istoric al orașului, precum și pe insulele Murano, Burano și Torcello.

În plus, autoritățile vor restricționa utilizarea difuzoarelor de către ghizii turistici pentru a minimiza zgomotul și pentru a contribui la menținerea unei atmosfere mai relaxante pentru locuitori. Cei care nu respectă aceste noi reglementări vor fi pasibili de amenzi între 25 și 500 de euro. Inițial, aceste măsuri erau programate să intre în vigoare în iunie, dar au fost amânate până la începutul lunii august.

De asemenea, în aprilie, Veneția a devenit primul oraș din lume care a implementat un sistem de plată pentru vizitatori, în cadrul unui experiment destinat să descurajeze turismul de masă în perioadele de vârf. Această inițiativă, care a fost monitorizată atent de alte destinații turistice europene, a durat 29 de zile și s-a încheiat în iulie, iar acum se află într-o fază de consultare pentru a decide modul în care va fi implementată în viitor.

Este important de menționat că există excepții de la aceste norme. Copiii cu vârste de până la doi ani nu sunt incluși în calculul grupurilor, iar studenții aflați în vizite educaționale sau în excursii școlare sunt exceptați de la aceste limitări.

Aceste măsuri reflectă eforturile continue ale Veneției de a echilibra nevoile locuitorilor și ale turiștilor, într-un oraș cunoscut pentru atracțiile sale unice și provocările legate de turismul excesiv.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.