VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

50 de cazuri de transportare organizată a alegătorilor, înregistrate de polițiști: Precizările CEC

Până la această oră, Inspectoratul General al Poliției a informat despre înregistrarea a 220 de cazuri de încălcări sau incidente.

Dintre acestea:

–  65 cazuri țin de agitația electorală interzisă,

–  4 despre afișajul electoral,

– 50 cazuri de transportare organizată a alegătorilor,

– 11 situații de bănuială rezonabilă de corupere a alegătorilor,

– 2 cazuri sunt examinate prin prisma Codului de procedură penală, unul vizând împiedicarea exercitării libere a dreptului electoral sau a activității organelor electorale (UTAG), al doilea – deteriorarea buletinului de vot (Soroca)

– 27 cazuri de fotografiere a buletinului de vot (au fost întocmite 10 procese-verbale de contravenție)

– peste de alte 60 de alte cazuri privind încălcări ale procesului electoral.

Potrivit CEC, în toate cazurile de către agenții constatatori se desfășoară activități de colectare și administrare a probelor pentru constatarea faptei sesizate.

Menționăm că alegătorii pot să-și exercite dreptul la vor până la ora 21.00. Totodată, biroul electoral al secției de votare poate decide asupra prelungirii, cu cel mult 2 ore, a termenului votării pentru a le permite alegătorilor care stau în rând la secția de votare respectivă să-şi realizeze drepturile.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.