VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

5 iunie – Ziua Mondială a Mediului înconjurător

Ziua mondială a Mediului este marcată anual la 5 iunie. Prin aceasta ONU încearcă să stimuleze preocuparea oamenilor pentru protejarea mediului înconjurător şi, în acelaşi timp, să sensibilizeze factorii de decizie politică să acţioneze în acest sens. Tema din acest an a Zilei Mondiale a Mediului este „Restaurarea ecosistemelor”.

În mesajul său consacrat Zilei mondiale a Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, ministru al Mediului, a menționat că tema protejării mediului nu este o monedă politică, ci un subiect care trebuie să unească cetățenii Republicii Moldova, indiferent de preferințele lor politice.

„Pe parcursul anilor am fost niște consumatori indiferenți față de ceea ce ne-a oferit natura. Am distrus pădurile, am colmatat râurile și am acumulat gunoişte. Ceea ce trebuie acum să facem este să ne unim eforturile pentru a reduce acele volume de gunoaie, trebuie să restabilim pădurile noastre și trebuie să avem ape cristaline”, a declarat ministra Mediului.

Desfăşurată anual sub coordonarea Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu, din 1973, Ziua mondială a Mediului a devenit un prilej important pentru promovarea mediului şi este sărbătorită de milioane de oameni din întreaga lume.

La 15 decembrie 1972, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat o rezoluţie care desemnează ziua de 5 iunie ca Ziua mondială a Mediului şi îndeamnă guvernele şi alte instituții să întreprindă în această zi activităţi prin care să reafirme preocuparea lor pentru conservarea şi îmbunătăţirea mediului.

Cu prilejul Zilei mondiale a Mediului astăzi la Chișinău va avea loc Conferința de Mediu cu genericul „Provocările de Mediu și dezvoltarea durabilă”, cu participarea conducerii de vârf a țării. Pentru săptămâna curentă au fost planificate mai multe activități consacrate mediului, care se regăsesc într-un program denumit simbolic „Săptămâna Verde”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.