VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

31 de nave încărcate cu cereale au plecat din porturile Ucrainei

Numărul navelor care transportă grâu din Ucraina potrivit acordului de reluare a exporturilor se ridică la 31. Ministerul turc al Apărării a declarat duminică, 21 august că alte patru vase încărcate cu cereale au părăsit porturile ucrainene de la Marea Neagră.

Înainte de semnarea acordului mediat de Națiunile Unite, exporturile de cereale ale Ucrainei au fost oprite mai multe luni, din cauza invaziei Ucrainei de către Rusia, fapt care a generat temeri serioase privind declanșarea unei crize alimentare globale.

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a declarat într-o conferință de persă că după reluarea exporturilor ucrainene au fost transportate peste 650.000 de tone metrice de grâne și alte alimente.

Guterres a precizat că Națiunile Unite conlucrează cu Statele Unite și Uniunea Europeană pentru a facilita accesul pe piețele mondiale a alimentelor și îngrășămintelor produse de Rusia, cum prevede același acord.

De asemenea, António Guterres, a declarat că există semne că piețele alimentare mondiale încep să se stabilizeze în urma acordului de a asigura trecerea în siguranță a navelor comerciale din porturile ucrainene de la Marea Neagră.

Amintim că Ucraina și Rusia au semnat, la data de 22 iulie, la Istanbul un acord mediat de Națiunile Unite și Turcia privind reluarea exporturilor de cereale ucrainene prin porturile de la Marea Neagră.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.