VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

31 de ani fără Doina și Ion Aldea-Teodorovici

Astăzi se împlinesc 31 de ani de la moartea artiștilor Doina şi Ion Aldea-Teodorovici. În această zi, rude, prieteni și admiratorii regretaţilor artişti merg la Cimitirul Central din Capitală, dar și la monumentul lor de la intrarea în Parcul ”Valea Morilor” pentru a cinsti memoria celor care au stat la începuturile independenței și suveranității Republicii Moldova.

Soţii Aldea-Teodorovici au fost printre fruntaşii mişcării de eliberare naţională a românilor din Basarabia. Ei au militat pentru revenirea la limba română şi grafia latină.

Prin melodiile lor, Ion și Doina Aldea Teodorovici au militat mereu pentru Unirea Basarabiei cu România și au fost printre primii care au cântat, încă în perioada sovietică, despre Unire, Limba Română și Tricolor.

Ion și Doina Aldea Teodorovici au murit într-un accident rutier în România, în noaptea de 29 spre 30 octombrie în anul 1992, în timp ce se întorceau de la un concert. Maşina în care se aflau cei doi soţi s-a izbit violent de un copac. Ion Aldea Teodorovici avea 38 de ani când a murit, iar Doina doar 33 de ani. În urma lor, au lăsat un copil – pe cântărețul Cristofor Teodorovici.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.