VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

25 decembrie, data oficială stabilită de Kiev pentru sărbătorirea Crăciunului

Rada Supremă de la Kiev a decis, la nivel oficial, că 25 decembrie va fi singura zi liberă în Ucraina dedicată sărbătoririi Nașterii Domnului. Ziua liberă în 7 ianuarie, oferită până acum ortodocșilor din Ucraina pentru prăznuirea Crăciunului, a fost exclusă din legislația ucraineană. Astfel, Republica Moldova rămâne o enclavă, fiind singura țară din regiune în care data Crăciunului pe stil vechi rămâne una de odihnă pentru cetățeni.

Amintim, Biserica Ortodoxă Ucrainenă, care a obținut autocefalia din partea Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol în ianuarie 2019, a anunțat că din 1 septembrie 2023 va trece la stilul nou al calendarului.

Ca urmare, din acest an, ucrainenii care aparțin de această biserică vor prăznui Nașterea Domnului pe 25 decembrie, față de 7 ianuarie, cum o făceau până acum.

În consecință, Botezul Domnului va fi prăznuit pe 6 ianuarie, nu 19 ianuarie. Sfântul Gheorghe va fi sărbătorit pe 23 aprilie, nu pe 6 mai, Sfântul Nicolae va fi pe 6 decembrie, nu pe 19 decembre și toate celelalte sărbători, cu excepția Paștelui, care rămâne pe stil vechi, împreună cu toată lumea Ortodoxă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.