VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

25 de focare de gripă aviară, înregistrate pe teritoriul R. Moldova

În perioada 22 decembrie-2 ianuarie pe teritoriul R. Moldova au fost înregistrate mai multe focare de gripă aviară.

Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) este vorba despre:

  • 15 focare de influență aviară înalt patogenă (H5N1) la fauna sălbatică;
  • 10 focare de influența aviară înalt patogenă (H5N1) la păsările din exploatațiile nonprofesionale;

A fost întrunită  în regim de urgență Comisia Antipiezootică Excepțională care a aprobat un Plan de măsuri pentru combaterea și eradicarea focarului de influență aviară, conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 939 din 04.08.2008 pentru aprobarea normei sanitar-veterinare privind măsurile de supraveghere, control și combaterea gripei aviare, privind Planul de contingență  şi Manualul operaţional pentru controlul influenţei aviare. Astfel, a fost instituită  zone de protecție de 3km  și  zone de supraveghere de 10km”, precizează ANSA.

Totodată, Agenția îndeamnă deținătorii și crescătorii de păsări să țină păsările în interiorul curților și la observarea semnelor clinice, anunțarea imediată a personalului veterinar. 

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.