VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

21 de ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie. Joe Biden, discurs în faţa Pentagonului

SUA comemorează 21 de ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, iar preşedintele Joe Biden va susţine un discurs în faţa Pentagonului, locul unde au murit 125 de persoane, în timp ce prima doamnă Jill Biden va merge la Shanksville (Pennsylvania), iar vicepreşedintele Kamala Harris va fi prezentă la o ceremonie la New York, informează News.ro.

Preşedintele Joe Biden a anunţat, într-o declaraţie de comemorare, că zilele de 9, 10 şi 11 septembrie să fie Zile de Rugăciune şi Pomenire. „Cer ca poporul Statelor Unite să onoreze victimele zilei de 11 septembrie 2001 şi pe cei dragi lor cu rugăciune, contemplare, slujbe de pomenire, privegheri la lumina lumânărilor şi alte activităţi. Invit oameni din întreaga lume să ni se alăture. Facem apel la cetăţenii naţiunii noastre să mulţumească pentru numeroasele noastre libertăţi şi binecuvântări şi îi invit pe toţi oamenii credincioşi să mi se alăture pentru a cere îndrumarea, mila şi protecţia continuă a lui Dumnezeu”, a declarat preşedintele american.

„În fiecare an, ne-am reînnoit jurământul sacru: Să nu uiţi niciodată. În aceste Zile Naţionale de Rugăciune şi Pomenire, ne adunăm nu doar pentru a onora amintirile celor pierduţi, ci şi pentru a construi un viitor demn de visele lor şi pentru a găsi lumină în întuneric şi putere în sufletele zdrobite. Adevărul măreţ şi definitoriu despre America este următorul: Nu cedăm niciodată. Nu dăm niciodată înapoi”, a mai spus Biden.

Comemorările din acest an vin, după ce, pe 2 august, şeful Al-Qaida, egipteanul Ayman al-Zawahiri, a fost ucis. Cel care a preluat şefia Al-Qaida în 2011, după uciderea lui Ossama Ben Laden în Pakistan, era considerat unul dintre „creierii” atentatelor de pe 11 septembrie.

Pe 11 septembrie 2001, nouăsprezece bărbaţi au deturnat patru avioane comerciale americane aparţinând United Airlines şi American Airlines. Două au lovit Turnurile Gemene ale World Trade Center (New York), unul a vizat clădirea Pentagonului (Washington) şi un altul s-a prăbuşit pe un câmp din Shanksville (Pennsylvania).

Atacurile s-au soldat cu 2.977 de morţi – cel mai sângeros atac străin din istorie comis pe teritoriul american. Peste 6.000 de oameni au fost răniţi în atentatele din 11 septembrie.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.