VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

200 de laptopuri au fost donate centrelor pentru copii din Chișinău

Un lot de 200 de laptopuri recepționat de primăria Chişinău au fost distribuite către serviciile sociale și centrele de zi din municipiul Chișinău. Donaţia vine din partea Asociației Obșteşti Alianța Națională YMCA din Republica Moldova.

Primarul general, Ion Ceban informează că laptopurile au fost distribuite către serviciile sociale și centrele de zi gestionate de Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului.

Tehnica va fi utilizată cu scop educativ, pentru a asimila cunoștințe noi, a găsi diverse informații utile și cu scop recreativ, în cadrul serviciilor sociale și centrelor de zi, pentru a sprijini copiii și tineri, inclusiv copiii și tinerii refugiați din Ucraina, în formarea și dezvoltarea competențelor digitale, stimularea inovației, creativității și abilităților de selectare și utilizare a informației.

La fel, în contextul Memorandumului respectiv, Alianța Națională YMCA va dona în luna februarie 1700 de calculatoare pentru instituțiile de învățământ din capitală și suburbii.

Asociația Obștească Alianța Națională YMCA din Republica Moldova este o organizație ce oferă și organizează proiecte de diferit gen: culturale, sociale, educaționale, sportive și de mediu, în colaborare cu diverse instituții pentru a dezvolta sfera aplicării digitale, dezvoltarea și îmbunătățirea accesibilității la informații, precum și crearea premiselor pentru modernizare și creșterea eficienței activității instituțiilor.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.