VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

20 de cutremure într-o singură noapte în Italia: Școlile au fost închise

Orașul italian Siena din regiunea Toscana a fost zguduit de mai multe cutremure de mică intensitate, în noaptea de miercuri spre joi.

Autoritățile au luat ca măsură de siguranță închiderea tuturor școlilor și a muzeelor, informează AFP. În total s-au înregistrat 20 de cutremure.

Potrivit Institutului Naţional de Geofizică şi Vulcanologie după ora 22.00 a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 3,5 care a fost urmat de 19 replici cu magnitudini cuprinse între 2 şi 2,8. Acest lucru a produs îngrijorare, iar autoritățile au luat decizia să închidă toate unitățile de învățământ, potrivit digi24.ro.

„Clădirile comunale fac obiectul unor verificări, dar în acest stadiu niciun pericol nu a fost detectat”, a anunţat joi Primăria din Siena într-un comunicat, în care a precizat că autorităţile locale intenţionează „să închidă, după şcoli, şi bazele sportive, sălile de fitness şi toate birourile comunale”.

Italia, aflată la convergenţa dintre placa eurasiatică şi placa africană, care o împinge spre Balcani în partea sa nordică, este expusă la riscul de seisme în mare parte a teritoriului său.

În 2009, un cutremur de pământ a provocat peste 300 de decese în oraşul L’Aquila şi în regiunea sa înconjurătoare, în centrul ţării.

Bilanţul a fost similar şi după un seism care s-a produs în 2016 în Amatrice, o localitate situată tot în centrul Italiei.

Siena, o localitate aflată în sudul regiunii Toscana, este celebră pentru patrimoniul său artistic şi pentru „Palio”, o spectaculoasă cursă de cai la care participă cartierele oraşului de două ori pe an, pe 2 iulie şi pe 16 august.

Centrul său istoric a fost inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.