VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

13 primari și un vicepreședinte de raion, în vizorul ANI: Ce încălcări au comis

13 primari și un vicepreședinte de raion au fost constatați cu conflicte de interese. Asta după ce inspectorii de integritate au inițiat controale în privința subiecților care au participat la luarea deciziilor privind acordarea compensațiilor și ajutorului umanitar agricultorilor afectați de calamitățile naturale asupra recoltei anului 2020.

În urma verificărilor, inspectorii de integritate au emis 14 acte de constatare a încălcării regimului juridic al conflictelor de interese în privința unui vicepreședinte de raion și 13 primari care, în calitate de președinte/membri ai Comisiilor de evaluare a pagubelor cauzate culturilor agricole, au participat la luarea deciziilor în privința gospodăriilor țărănești sau societăților comerciale în care dețin cote-părți sau aparțin persoanelor apropiate.

Sancțiunile aplicate subiecților controlului au fost stabilite în concordanță cu prevederile Legii nr. 132/2016 cu privire la Autoritatea Națională de Integritate, în funcţie de gradul de vinovăţie, de natura abaterii, de numărul şi durata abaterilor, de comiterea unor abateri similare anterior, de prejudiciul adus interesului public şi de funcţia deţinută.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.