VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

1200 de paturi, procurate cu suportul UE și SUA, repartizate mai multor spitale din țară

1200 de paturi medicale au fost distribuite, la 1 noiembrie, instituțiilor medico-sanitare publice din țară. Acestea vor ajunge în 30 de spitale raionale, trei instituții republicane și una municipală.

La evenimentul de livrare a lotului a participat Ala Nemerenco, ministra Sănătății, Janis Mazeiks, ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Kent Logsdon, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Iuliana Garam, coordonatoare programe, Biroul Organizației Mondiale a Sănătății din Republica Moldova , precum și conducătorii spitalelor beneficiare.

Din numărul total, 200 de paturi sunt pentru copiii de până la trei ani, alte 300 – copiii de la trei ani până la zece ani și 700 de unități – pentru copiii care au peste zece ani, inclusiv adulți. Paturile sunt repartizate cu saltele, perne și lenjerie.

Potrivit Ministerului Sănătății, este pentru prima dată când instituțiile medicale sunt asigurate centralizat cu un număr atât de mare de paturi.

Paturile, în valoare de 291 de mii de dolari, au fost procurate de Organizația Mondială a Sănătății cu suportul Uniunii Europene și Guvernului Statelor Unite ale Americii.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.