VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

12 persoane, diagnosticate cu hipotermie săptămâna trecută

În perioada 28 noiembrie-4 decembrie echipele de asistență medicală urgentă au deservit un număr de 15.342 de solicitări, inclusiv 3.551 la copii.

După acordarea ajutorului medical prespitalicesc, 5.957 de pacienți, printre care 1.743 de copii au fost transportați la spital.

În perioada de referință din numărul total de intervenții, cel mai frecvent a fost chemată ambulanța pentru 3.519 pacienții cu maladii respiratorii, 3.332 persoane cu urgențe cardiovasculare, 2.021 de oameni cu patologii neurologice și pentru 1086 persoane cu diverse traumatisme.

Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a mai fost solicitat la 79 persoane, inclusiv la 11 copii care s-au ales cu traumatisme de diferite grade, după accidentele rutiere produse pe traseele țării. Ulterior, 67 pacienți au avut nevoie de transportare asistată la spital pentru investigații și tratament în condiții de staționar.

Menționăm faptul că 12 persoane, cu vârstele cuprinse între 34 și 70 de ani au fost diagnosticate cu hipotermie de gradul I-II. Cazurile de hipotermie au fost înregistrate în mun. Chișinău și în raioanele Anenii Noi, Bălți, Cahul, Căușeni, Dubăsari, Orhei, Strășeni și Vulcănești. După acordarea asistenței medicală urgente la etapa de prespital, pacienții au fost transportați la instituțiile medicale.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.