VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

10 întreprinderi sunt investigate pentru insolvabilitate intenționată. Vinovații riscă ani grei de închisoare

Zece întreprinderi din Republica Moldova sunt investigate de Serviciul Fiscal de Stat (SFS) după ce ar fi intrat în insolvabilitate în mod intenționat în 2023, datorită acțiunilor ilegale comise de factorii de decizie a acestor întreprinderi.

Serviciul Fiscal de Stat precizează că, crearea insolvabilității intenționate s-a datorat mai multor acțiuni inclusiv prin extragerea mijloacelor bănești în numerar de la conturile bancare și utilizarea în scopuri personale; supra îndatorarea debitorului; înstrăinarea bunurilor cu scopul reducerii capacității de plată.

În acest sens, organul de urmărire penală a SFS a dispus inițierea în cele 10 cazuri identificate a urmării penale pentru comiterea infracțiunii prevăzute de art.252 Cod penal – Insolvabilitatea intenționată.

Potrivit legii, insolvabilitatea intenționată constituie infracțiune, iar persoanele riscă amendă de la 32 500 lei până la 167 500 lei, sau închisoare până la 6 ani.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.