VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

10 echipe de elevi din țară, participante la concursul național dedicat siguranței online

Zece echipe a câte 3-5 elevi, coordonate de un profesor, au participat la cea de-a VI-a ediție a Concursului național „Împreună, pentru un internet mai bun”, organizat în contextul Zilei Siguranței Online. Evenimentul a fost organizat de Centrul Internațional „La Strada” în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, cu susținerea UNICEF Moldova.

Pentru al doilea an consecutiv, competiția s-a desfășurat în format Ideathon. Concursul a inclus mai multe etape, în cadrul căruia elevii au lucrat în echipe pentru a găsi noi idei și soluții la o problemă specifică identificată în instituția de învățământ la subiectul siguranței online. Concursul are ca obiective promovarea siguranței pe Internet a elevilor, dezvoltarea cunoștințelor și abilităților tinerilor privind siguranța online, sensibilizarea acestora asupra pericolelor din mediul online, precum și promovarea implicării active a elevilor.

În deschiderea evenimentului elevii și cadrele didactice au fost salutați de șefa Direcției politici în domeniile învăţământ general și învățare pe tot parcursul vieții a Ministerului Educației și Cercetării.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.