VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Odnostalco, obligat să-i ceară scuze publice ministrei Sănătății pentru falsurile în privința diplomelor ministrei 

Deputatul socialist Vladimir Odnostalco a fost obligat de instanță să dezmintă informațiile false răspândite despre ministra Sănătății, Ala Nemerenco. Decizia a fost luată, vineri, 25 noiembrie de Judecătoria Chișinău, ca răspuns la cererea de chemare în judecată, depusă de Nemerenco, privind apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale, încasarea prejudiciului moral și compensarea cheltuielilor de judecată.

„Instanța îl obligă pe Vladimir Odnostalco să dezmintă personal și public informațiile răspândite de acesta la conferința de presă din 2 februarie 2021, organizată și susținută la sediul Parlamentului Republicii Moldova și informațiile publicate și răspândite pe pagina sa oficială de Facebook, care îl vizează pe reclamant, și sunt defăimătoare și false”, a scris Nemerenco pe o rețea de socializare.

Totodată, instanța îl impune pe Vladimir Odnostalco să dezmintă informațiile „exact în același mod în care au fost răspândite, adică în cadrul unei conferințe de presă care va fi organizata și susținută la sediul Parlamentului Republicii Moldova cu invitarea tuturor reprezentanților mass media din Republica Moldova și cu publicarea textului dezmințitor pe pagina sa oficială de facebook”.

Deputatul mai este obligat să șteargă/elimine de pe pagina sa oficială toate postările publicate în legătura cu diploma de master a Alei Nimerenco.

Până la ora publicării articolului, pe cele două conturi de Facebook pe care le deține Vladimir Odnostalco, nu a fost plasat textul cu scuzele de rigoare.

În data de 2 februarie 2021, în timpul unei conferințe de presă, deputatul Vladimir Odnostalco a solicitat Procuraturii Generale și Autorității Naționale de Integritate să verifice averea și interesele Alei Nemerenco, care la acel moment ocupa funcția de consilieră prezidențială, motivând că declarația sa de avere ar conține mai multe neconcordanțe.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.